torek, 9. september 2008

Test osebnosti ali kdo si upa

Pred kratkim sem že pisala o kvirkologiji in kvirkoloških vprašanjih.V to področje sodi tudi naslednji test osebnosti.Ste se že kdaj vprašali, ali spadate med introvertirane ali ekstravertirane posameznike?Odgovor je mogoče najti z naslednjim preprostim poskusom.Udobno se usedite in s palcem desne roke na svoje čelo narišite črko Q.Ste? :D Sedaj pa rezultati!Če ste črko Q narisali, kot kaže prva sličica, spadate med ekstavertirane posameznike, saj ste s takšnim načinom risanja črke Q poskrbeli, da jo lahko pravilno vidi nekdo, ki vas gleda v čelo.Takšni ljudje so precej zaskrbljeni z mnenjem drugih.Radi so v središču pozornosti in zlahka priredijo svoje obnašanje trenutni situaciji, da bi karseda dobro ustregli vsem prisotnim.So dobri v pretvarjanju, a težko to zaznavajo pri drugih.
Če ste črko Q narisali, kakor kaže druga sličica, spadate med introvertirane posameznike.Takšni posamezniki svoje ravnanje vodijo po lastnih vrednotah, ne ozirajoč se na potrebe drugih.So odprti, direktni in to pričakujejo tudi od drugih.Zato niso dobri lažnivci, so pa precej boljši pri odkrivanju lažnivcev.
Res pa je, da imamo ljedje pogosto drugačno predstavo o sebi.Tako so mnogi presenečeni nad rezultatom tega preprostega poskusa, ki po mojem mnenju predvsem apelira na našo podzavest.Če bo kdo pokusil, naj prosim komentira rezultat in zraven pripiše, ali se to sklada z vašim videnjem sebe.Mene je namreč kar malo presenitilo, pa sem nato poskusila še pri drugih....hm presenetljivo!!!Pravzaprav pa tudi ne ...če je morda kdo prebral knjigo Sebični gen, bo vedel o čem govorim! :)
Naslednji test pa je povezan s testosteronom, t.i. moškim spolnim hormonom, ki pa ga najdemo tudi v ženskem telesu (v manjših količinah seveda).Na raven testosterona kaže razmerje v dolžini prstov.Znanstveniki verjamejo, da večja izpostavljenost testosteronu v maternici vpliva na dolžino prstanca. Pri večini žensk je prstanec enako dolg kakor kazalec, pri moških pa je prstanec v primerjavi z kazalcem nekoliko daljši.Če ima torej ženska daljši kazlec, lahko to kaže na povečano agresivnost, tekmovalnost, ...skratka "moške" značilnosti.
To bi bilo to :D. Več lahko preberete na skrajno odštekani, kvirkološki strani www.quirkology.co.uk.


Ni komentarjev: